Održana svečana akademija povodom 150 godina postojanja Narodne bilioteke „Stevan Sremac”

Društvo

Svečana akademija povodom 150 godine od osnivanja Narodne biblioteke „Stevan Sremac” održana je u petak u kongresnoj sali hotela „Moravica”. Akademiju su svojim prisustvom uveličali predstavnici Ministarstva kulture, Dragana Kostić, narodni poslanik, predstavnici sokobanjskog sveštenstva, direktori biblioteka iz susednih gradova, i predstavnici Opštine Sokobanja kao osnivača. U ime biblioteke skupu se obratila Jasmina Ilić Paljević, direktor biblioteke i Isidor Krstić u ime osnivača, Opštine Sokobanja.

Povodom jubileja, nagrađeni su, Vukašin Petković koji je sa samo tri godine najmlađi član biblioteke, Aleksandar Golubović koji je sa devedeset godina najstariji član sokobanjske biblioteke.

Nagrađene su i učenice OŠ „Mitropolit Mihailo” Dunja Bogdanović, koja je u toku protekle godine pročitala 99 knjiga, Emilija Tešović 51 i Elena Bošković koja je pročitala 33 knjige, na dečijem odeljenju. Na odeljenju odraslih najviše pročitanih knjiga upisano je u karton Radmile Stojanović 147, Ljiljana Vučković je pročitala 86, a Sanja Milošević 83 knjige.

Svojim nastupom akademiju su upotpunili hor „Sokolići” i učenici dramske sekcije SŠ „Branislav Nušić” koji su izveli predstavu „Zona Zamfirova” u režiji profesorskog tima Tijane Marjanović i Milene Denić. Nakon predstave, u holu hotela upriličen je prigodan koktel za sve goste.

1 thought on “Održana svečana akademija povodom 150 godina postojanja Narodne bilioteke „Stevan Sremac”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + 12 =