ФК „Озрен” силно појачан за наставак првенства

Друштво Спорт

Припреме за наставак првенства у Окружној лиги Зајечар ФК „Озрен” је почео првог дана фебруара са највишим амбицијама.

− Обавеза свих нас у Клубу је да се максимално ангажујемо, како би „Озрен” вратили на место које му и припада. Сходно томе, све селекције нашег клуба, укључујући и девојчице, почеле су припреме 1.фебруара, само са једним циљем да сениорска екипа избори пласман у Зону Исток, и да се што више младих и даровитих дечака укључи у рад сениорског тима, и да у скоријој будућности већина њих обуче дрес првотимаца − поручују из ФК „Озрен”.

Челни људи овог фудбалског клуба, сматрају да је што се спорта тиче, неповољна ситуације у нашој општини, али да су они и поред тога смогли снаге да добровољним прилозима и донацијама сачувају играчки кадар од прошле године, а и да појачају конкуренцију, како би циљ уласка у зонски ранг такмичења био лакше остварив.

Ове зиме редове „Зелених” појачали су: Александар Земљак (1981. годиште) легенда ФК „Рудара” са Алексиначких Рудника, коме је Озрен други клуб поред матичног „Рудара”. Из истог клуба је дошао и Алекса Стојменовић (1995. годиште) који ће појачати конкуренцију у везном реду. Поред њих  чланови „Зелених” су и даровити, млади фудбалери који су каријеру започели у ФК „Напредак” из Крушевца, Јанко Јанковић (2000. годиште) Вељко Миладиновић (2002. годиште) и Давид Ивковић (2001.годиште), који ће покушати кроз игре у нашем дресу да се врате у свој Напредак. Сви они ће поред староседелаца, кроз припремне утакмице покушати да се наметну стручном штабу и да у конкурецији која ће бити никад јача покушати да резервишу зелено-бели дрес.

У ФК „Озрен” истичу да су у рад са првим тимом, укључили и неколико кадета на које овај клуб најозбиљније рачуна, па ће се једна од најталентованијих генерација 2006/07, у последњој деценији клуба, од лета укључити у Кадетску лигу Региона источне Србије, из које ће у будућности црпети играче за Први тим. Као доказ да се у овом фудбалском клубу  добро ради је и позив нашег најтрофејнијег клуба Црвене Звезде, са којима ФК „Озрен” има пословну сарадњу, да се Филип Кузмановић (2007. годишет)прикључи тренинзима пионирске селекције Црвене Звезде, као и тренер Војкан Кузмановић који се тренутно налази на стручном усавршавању у том клубу, па ће нашим селекцијама имати прилике да покаже како се ради у Црвеној Звезди.

Поред тога и девојчице у редовима ФК „Озрен”, којих је све више, играју Развојну лигу за девојчице, и из године у годину постижу све боље резултате, а и неколико њих је позвано у репрезентативне селекције Истока.

− У плану је да са побољшањем временских условима покренемо и нови пројекат Забавну школу фудбала, где ће девојчице и дечаци из вртића од 4 до 7 година имати прилике да кроз забавне тренинге да се друже и забављају. Све ово је потпуно бесплатно за све селекције у овом клубу, као и путовања и опрема за сваког члана, а да и не говоримо о томе колико је битно због здравственог стања и развијања свих моторичких особина код деце, и радних навика да се што више деце у што млађем узрасту укључи да се баве спортом. Упис је сваког дана на стадиону од 16:00 − поручују из ФК „Озрен”.

Насловна фотографија из архиве клуба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 6 =