Етно сајам „Изворно из Крајине” сутра и у суботу у Неготину

Друштво Пољопривреда

Пољопривреднo саветодавнa и стручнa службa из Неготина, „Агрознање” из Зајечара и „Пољосервис” из Књажевца, у сарадњи са локалним самоуправама ових градова, а уз покровитељство Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, организоваће сутра и у суботу, 8. и 9. октобра, Етно сајам „Изворно из Крајине” на Градском тргу у Неготину.

Учешће на овом етно сајму потврдиле су Пољоприврдне саветодавне и стручне службе Србије, Удружења пчелара, произвођачи вина, народних рукотворина и аутентичне хране карактеристичне за крајеве излагача.

Свечано отварање сајма заказано је за 11 сати. Присутне излагаче и посетиоце најпре поздравиће Владимир Величковић, председник општине Неготин, градоначелник Зајечара Бошко Ничић и Милан Ђокић, председник општине Књажевац, а након тога етно сајам свечано отвориће Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Поред изложбено-продајног дела, првoг данa сајма планирана је и панел дискусија на тему „Органска производња у Србији”. Модератор панела биће Јасмина Никитовић, аутор и водитељ емисије на РТС-у „Значе имање”, а саговорници на ову тему биће Ивана Симић, саветник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде за органску производњу и Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде. Панел ће бити одржан на Павиљону са почетком у 13 часова.

Етно сајам „Изворно из Крајине” у Неготину пратиће и богат културно-уметнички програм у којем ће учествовати ансамбли, вокални и инструментални солисти из Неготина, Зајечара и Књажевца.

У суботу, 9. октобра, биће одржан пригодан културно-уметнички програм у коме ће учествовати Културно уметничко друштво „Стеван Мокрањац” из Неготина, Градски фолклорни ансамбл „ЗО-РА” из Зајечара и Трубачки оркестар из Књажевца. Почетак програма је у 11 сати, након чега ће уследити и свечано затварање сајма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 3 =