Sednica - Naslovna

Одржана 32. седница Скупштине општине Сокобања

Политика

На дневном реду 32. седнице Cкупштине општине Сокобања нашло се 18 тачака. Одборници су већином гласова усвојили све предлоге одлука.

Усвојен је предлог о измени и допуни буџета општине Сокобања у оквиру ког је издвојено још 6 милона динара због додатних радова на изградњи летње позорнице „Врело”. Усвојена је и измена програма радова на редовном одржавању општинских путева ЈП „Зеленило” јер је због поплава изазваних јаким кишама у селима на источном делу општине, више пута рађена санација, што је довело до искоришћења буџета на више позиција. Такође, одборници су усвојили и измену Програма одржавања фонтана и јавих чесми из делатности ЈКП „Напредак” јер је приликом реконструкције фонтане код музеја утрошено 200.000 динара мање од предвиђене суме.

Усвојена је и одлука о измени и допуни годишњег програма уређивања грађевинског земљишта општине Сокобања за 2018. годину у оквиру ког је, између осталог, предвиђена и реконструкција Омладинске улице као и просецање нове улице која ће спојити Омладинску и улицу Митрополита Михаила. Одборници су већином гласова усвојили и одлуку о прибављању покретних ствари у јавну својину општине Сокобања која предвиђа куповину камиона са корпом за рад на висини од 17 до 24 метара и за ту сврху опредељено је око 3.500.000 динара. Усвојен је и оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда на територији општине Сокобања.

Највише полемика изазвало је разрешење чланова Управног и Надзорног одбора Организације за туризам и културу Сокобања и именовање Управног и Надзорног одбора Туристичке организације. Образложење владајуће већине било је да се то ради јер је сектор културе прикључен Народној библиотеци „Стеван Сремац” док су представници опозиционих странака, Демократске странке и Социјалистичке партије Србије, сматрали да се то ради због наводних неправилности и пропуста насталих током организације манифестације „Прва хармоника Србије”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − eight =