Лазански нови заменик председника Скупштине општине

Политика

Одборници Скупштине општине Сокобања су на данашњој седници, већином гласова, донели неколико одлука које се односе на кадровска решења у самом парламенту и у установама чији је оснивач локална самоуправа.

Јасмина Илић Паљевић

Функцију заменика председника Скупштине општине Сокобања у будуће ће обављати Славиша Лазански из одборничке групе СНС, који је на овом месту заменио партијску колегиницу Маријану Маркишић.
Новог директора добила је и Народна библиотека „Стеван Сремац”, на челу ове установе биће Јасмина Илић Паљевић. Очекивано њен избор оспоравала је опозиција сматрајући да не испуњава услове конкурса у потпуности.
Раније најављивано смањење броја већника у општинској влади је на овој седници добило и правни оквир јер ће, на основу новоусвојених измена Статута општине, веће убудуће, уместо девет, имати седам чланова.

Скупштина општине Сокобања је на данашњем заседању донела и неколико одлука које би требало да унапреде област заштите животне средине. Усвојеном одлуком о Управљању амбалажним отпадом на територији општине предвиђа се селектирање отпада, односно његово прикупљање по еколошким стандардима. Како ће се то радити у будућности, знаће се када надлежно комунално предузеће обелодани како ће се донете одлуке примењивати у пракси.

Такође, одборници су усвојили Програм коришћења средстава из Фонда за заштиту животне средине у овој години, који износи око 15.200.000 динара. Планирано је да се највише средстава 13.200.000 динара утроше на замену азбестно-цементних цеви водоводне мреже у улицама Вука Караџића, Немањиној и Алексе Маркишића. За одржавање заштићеног природног добра „Рипаљка” издвојиће се 1.350.000 динара, за мерење емисије загађујућих материја из стационарних извора 140.000, а за мерење алергенполена у Сокобањи 480.000.
Одборници су донели још неколико одлука из делокруга рада Скупштине општине, попут оних које се тичу мреже јавних предшколских установа и основних школа на територији општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + eleven =