Одржана 12. Међународна изложба паса

Друштво

Дванаеста Међународна изложба паса свих раса ЦАЦИБ 2023. одржана је у суботу увече на теренима Спортског центра Подина. Организатори изложбе су Кинолошко друштво Сокобања и Кинолошки савез Србије, а покровитељ општина Сокобања. Упркос киши која је падала у време када се изложба паса отварала, све је прошло у најбољем реду на задовољство и излагача али и публике, мештана и туриста љубитеља паса.

Према речима Војкана Мишљеновића, председник Кинолошког савеза Сокобања и организатора ове манифестације, број страних излагача паса је био на нивоу претходних година, међутим било је нешто мање домаћих излагача, разлог томе је забрана излагања купираних паса, која ступа на снагу тек 2025.године. Међутим, бојазан код домаћих излагача постоји јер се на неким изложбама већ контролисало купирање ушију и репа, тако да је било мање власника добермана, немачких боксера, ротвајлера,шнауцера, пинчева, напуљских мастифа, немачких дога и кане корсо.

− Кад одрадиш неки максимум припреме и организације, труда и свега и то се одрази  на неких 70 до 80 паса мање, не буде баш пријатно, али се надамо да ће следеће године бити боље јер нам је разлог мањег броја домаћих излагача познат и да ће се до тада то искристалисати − каже Мишљеновић.

Све наведено није утицало на број посетилаца јер је ова манифестација изузетно атрактивна и посећена и од стране мештана и туриста од самог свог почетка, а посебно последњих година од када се одржава на спортским теренима „Подина”. Уживали су сви љубитељи паса, а посебно најмлађи.

1 thoughts on “Одржана 12. Међународна изложба паса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =