Održana 12. Međunarodna izložba pasa

Društvo

Dvanaesta Međunarodna izložba pasa svih rasa CACIB 2023. održana je u subotu uveče na terenima Sportskog centra Podina. Organizatori izložbe su Kinološko društvo Sokobanja i Kinološki savez Srbije, a pokrovitelj opština Sokobanja. Uprkos kiši koja je padala u vreme kada se izložba pasa otvarala, sve je prošlo u najboljem redu na zadovoljstvo i izlagača ali i publike, meštana i turista ljubitelja pasa.

Prema rečima Vojkana Mišljenovića, predsednik Kinološkog saveza Sokobanja i organizatora ove manifestacije, broj stranih izlagača pasa je bio na nivou prethodnih godina, međutim bilo je nešto manje domaćih izlagača, razlog tome je zabrana izlaganja kupiranih pasa, koja stupa na snagu tek 2025.godine. Međutim, bojazan kod domaćih izlagača postoji jer se na nekim izložbama već kontrolisalo kupiranje ušiju i repa, tako da je bilo manje vlasnika dobermana, nemačkih boksera, rotvajlera,šnaucera, pinčeva, napuljskih mastifa, nemačkih doga i kane korso.

− Kad odradiš neki maksimum pripreme i organizacije, truda i svega i to se odrazi  na nekih 70 do 80 pasa manje, ne bude baš prijatno, ali se nadamo da će sledeće godine biti bolje jer nam je razlog manjeg broja domaćih izlagača poznat i da će se do tada to iskristalisati − kaže Mišljenović.

Sve navedeno nije uticalo na broj posetilaca jer je ova manifestacija izuzetno atraktivna i posećena i od strane meštana i turista od samog svog početka, a posebno poslednjih godina od kada se održava na sportskim terenima „Podina”. Uživali su svi ljubitelji pasa, a posebno najmlađi.

1 thought on “Održana 12. Međunarodna izložba pasa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 11 =