Одржан Песнички маратон „Сокобања 2022”

Друштво Култура

Песнички маратон „Сокобања 2022” и промоција трећег Зборника песама са претходног маратона, одржана је у суботу у просторијама Иновационог центра. У песничком маратону је учествовало око 50 песника из многих градова Србије као и из Македоније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Милош Вељковић, председник Удружења Стојан Живадиновић, чији су чланови организатори овог маратона, каже да му је посебно драго што је велики број песника пријавио своје радове на конкурс.

− Ми се трудимо да сваке године распишемо књижевни конкурс за најлепшу песму и причу и ове године смо одушевљени колико је радова стигло. Данас одржавамо промоцију тог зборника и песнички маратон који је такмичарског карактера − каже Вељковић.

Удружење књижевника „Стојан Живадиновић” постоји пет година и Вељковић истиче да највећим успехом удружења сматра то што су за пола деценије успели да заинтересију значајна број младих људи, који су постали њихови чланови.

− Управо због тих младих људи а у част писца чије име носи наше књижевно удружење, 27. децембра организоваћемо Дечји песнички маратон и тада планирамо да нам почасни гост буде Љубивоје Ршумовић − додаје наш саговорник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × five =