Održan drugi memorijalni turnir u stonom tenisu „Miodrag Mića Ilić”

Društvo Sport

Drugi memorijani turnir u stonom tenisu „Miodrag Mića Ilić” održan je protekle nedelje u sportskoj sali. Takmičari su se nadmetali u tri kategorije: pioniri, seniori i amateri. Nikola Ilić sin pokojnog Miodraga se u ime organizatora turnira zahvalio lokalnoj samoupravi, Sportskom savezu opštine Sokobanja kao i sokobanjskim školama na pomoći u organizaciji. Turnir je započeo minutom ćutanja.

− Na ovaj način odajemo počast pokojnom Mići Iliću koji je stvarno mnogo učinio za sokobanjski sport pre svega stoni tenis. Ove godine 25 takmičara nadmetalo se u tri kategorije a obezbećeni su pehari, medalje i zahvalnice za sve učesnike − rekao je Nikola Ilić.

Miodrag Ilić je rođen 21. aprila 1963. godine u Belom Potoku. Bio je područni sudija, sekretar sudijske organizacije, delegat okružne lige, referent za sport u Organizaciji za turizam, kulturu i sport i radnik Javne ustanove Sportsko-rekreativni centar Podina Sokobanja. Bio je jedan od inicijatora ideje da se ponovo vrati u aktivan rad Opštinski fudbalski savez Sokobanje, a od ponovnog formiranja saveza bio je tehnički sekretar i istovremeno delegat, osnivač i takmičar opštinske lige.

Učestvovao je u osnivanju Sportskog saveza opštine Sokobanja i bio njegov generalni sekretar. Radio je na začetku i održavanju Seoske olimpijade, bio je tvorac Noćnog turnira u Sokobanji i učestvovao je u svim segmentima sokobanjskog sporta. Najveći trag ostavio je u stonom tenisu. Od 2000-tih je bio član stonoteniskog kluba. Oformio je i organizovao stonotenisku ligu.

1 thoughts on “Održan drugi memorijalni turnir u stonom tenisu „Miodrag Mića Ilić”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 2 =