Одржан други меморијални турнир у стоном тенису „Миодраг Мића Илић”

Друштво Спорт

Други меморијани турнир у стоном тенису „Миодраг Мића Илић” одржан jе протекле недеље у спортској сали. Такмичари су се надметали у три категорије: пионири, сениори и аматери. Никола Илић син покојног Миодрага се у име организатора турнира захвалио локалној самоуправи, Спортском савезу општине Сокобања као и сокобањским школама на помоћи у организацији. Турнир је започео минутом ћутања.

− На овај начин одајемо почаст покојном Мићи Илићу који је стварно много учинио за сокобањски спорт пре свега стони тенис. Ове године 25 такмичара надметало се у три категорије а обезбећени су пехари, медаље и захвалнице за све учеснике − рекао је Никола Илић.

Миодраг Илић је рођен 21. априла 1963. године у Белом Потоку. Био је подручни судија, секретар судијске организације, делегат окружне лиге, референт за спорт у Организацији за туризам, културу и спорт и радник Јавне установе Спортско-рекреативни центар Подина Сокобања. Био је један од иницијатора идеје да се поново врати у активан рад Општински фудбалски савез Сокобање, а од поновног формирања савеза био је технички секретар и истовремено делегат, оснивач и такмичар општинске лиге.

Учествовао је у оснивању Спортског савеза општине Сокобања и био његов генерални секретар. Радио је на зачетку и одржавању Сеоске олимпијаде, био је творац Ноћног турнира у Сокобањи и учествовао је у свим сегментима сокобањског спорта. Највећи траг оставио је у стоном тенису. Од 2000-тих је био члан стонотениског клуба. Оформио је и организовао стонотениску лигу.

1 thoughts on “Одржан други меморијални турнир у стоном тенису „Миодраг Мића Илић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 4 =