У петак почиње зимски распуст

Друштво

За ученике основних и средњих школа са севера Србије распуст је већ почео, а за ученике из других делова наше земље, петак 29. децембар биће последњи наставни дан у првом полугодишту. Након тога следи тронедељни зимски распут, који се завршава у петак 19. јануара тако да ће први наставни дан бити 22. јануар.

− Оно што је тренутно актуелно јесте управо то последње оцењивање, где ученици добијају шансу од својих наставаника да евентуално поправе све оно што нису успели до сада и да успех који постигну на полугодишту буде што приближнији или једнак њиховом стеченом знању у првом полугодишту. Након тога, ми ћемо те резултате на седницама одељенских и наставничких већа сумирати. Уочити евентуално недостатке, где треба више радити, шта је оно што је позитивно. Негде се у овом периоду већ издвајају ученици који су посебно талентовани и који се позивају и упућују на такмичења која крећу након нове године − рекла је Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”.

Ово је задња наставна недеља у првом полугодишту и за оне млађе односно сокобањске основце.

− Последњи наставни дан у овом полугодишту је 29. децембар када ћемо одржати одељенска већа и наставничко веће, да би се сумирали резултати, утврдио успех ученика и њихово владање − рекла је Тања Глигоријевић, директорка Основне школе „Митрополит Михаило”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 17 =