Očekuje nas uspešna turistička sezona uprkos „Koroni”

Društvo Turizam

Ministarstvo trgovine,turizma i telekomunikacija juče je počelo sa podelom 400.000 vaučera za subvencionisanje odmora u Srbiji. Svaki vaučer ima vrednost 5000 dinara a pravo na njih imaju studenti, penzioneri i zaposleni čija zarada nije veća od 70 hiljada dinara. Novi vaučeri imaju za cilj da produže sezonu i ublaže štetu nastalu usled pandemije „Korona” virusa.

˗ Na osnovu dosadašnjih rezervacija očekuje nas turistička sezona gotovo na nivou prošlogodišnje. Činjenica je da će biti pada broja inostranih turista ali se očekuje porast broja domaćih gostiju. Na osnovu podataka koje smo prikupili od turističkih agencija mi ćemo imati rast za oko 15 posto kada su u pitanju jun, jul, avgust i septembar mesec ove godine u odnosu na predhodnu godinu ˗ rekao Ljubinko Milenković direktor Turističke organizacije Sokobanja.

Milenković podseća da je u predhodnom periodu već podeljeno 160 hiljada vaučera i da je od tog broja trećina rezervisana za odmor u Sokobanji i očekuje da se taj trend nastavi i ubuduće. Tome u prilog ide i činjenica da su pojedini stanodavci rezervisali svoje kapacitete do kraja septembra meseca.

˗ Mi ćemo svakako osetiti pad dolaska inostranih turista ali motivisati domaće turiste da godišnje odmore realizuju u našoj zemlji je velika ekonomska stvar zato što se na taj način stimuliše potrošnja, stimuliše ugistiteljstvo, sve primarne i sekundarne deltnosti koje su u vezi sa turizmom i naravno da taj turistički promet koji bude rastao će biti prava blagodet za našu ekonomiju, kako nacionalnu tako i za lokalnu u turističkoj Sokobanji ˗ zaključuje Milenković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 3 =