Очекује нас успешна туристичка сезона упркос „Kорони”

Друштво Туризам

Министарство трговине,туризма и телекомуникација јуче је почело са поделом 400.000 ваучера за субвенционисање одмора у Србији. Сваки ваучер има вредност 5000 динара а право на њих имају студенти, пензионери и запослени чија зарада није већа од 70 хиљада динара. Нови ваучери имају за циљ да продуже сезону и ублаже штету насталу услед пандемије „Kорона” вируса.

˗ На основу досадашњих резервација очекује нас туристичка сезона готово на нивоу прошлогодишње. Чињеница је да ће бити пада броја иностраних туриста али се очекује пораст броја домаћих гостију. На основу података које смо прикупили од туристичких агенција ми ћемо имати раст за око 15 посто када су у питању јун, јул, август и септембар месец ове године у односу на предходну годину ˗ рекао Љубинко Миленковић директор Туристичке организације Сокобања.

Миленковић подсећа да је у предходном периоду већ подељено 160 хиљада ваучера и да је од тог броја трећина резервисана за одмор у Сокобањи и очекује да се тај тренд настави и убудуће. Томе у прилог иде и чињеница да су поједини станодавци резервисали своје капацитете до краја септембра месеца.

˗ Ми ћемо свакако осетити пад доласка иностраних туриста али мотивисати домаће туристе да годишње одморе реализују у нашој земљи је велика економска ствар зато што се на тај начин стимулише потрошња, стимулише угиститељство, све примарне и секундарне делтности које су у вези са туризмом и наравно да тај туристички промет који буде растао ће бити права благодет за нашу економију, како националну тако и за локалну у туристичкој Сокобањи ˗ закључује Миленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =