Први дечији фестивал „Сокоградић” траје до недеље

Друштво Култура

Први дечји фестива „Сокоградић” увелико траје и на задовољство организатора веома је посећен, сазнајемо од Далиборке Стевановић директорке Културног центра „Сокобања”.

− Већ смо стигли до половине фестивала и могу да кажем да сам веома задовољна бројем посетилаца и квалитетом програма и позвала бих још једном све мештане и туристе да са својим најмлађима дођу и испрате овај фестивал до самог краја − позива Стевановић.

Фестиваал траје до недеље 23.јула и почиње сваког дана тачно у подне а последње пројекције почињу у 18 часова. Поред дечијих представа, цртаних и играних филмова за децу, најмлађе сваки дан забављају и аниматори кловнови испред биоскопа, а у посету им долазе и ликови из цртаћа попут Мини Маус. Малишани са аниматорима свакодневно цртају и сликају а наша саговорница каже да би било лепо да се након завршетка фестивала у холу биоскопа „Моравица” направи изложба тих радова.

Што се тиче репертоара, сутра у 12 сати представа за децу „Весели кловнови” након тога од 14 сати − „Кикорики – већ виђено” анимирани филм за децу, у 16 часова „Мачак у чизмама” након тога и премијера филма „Барби”. Петак 21. јун почиње луткарском представом за децу под називом „Несретна Кафина” у 14 часова је синхронизовани цртани филм „Моја вила шепртља” у 16 часова „Принцеза Лате и магични водени камен” и у 18 часова „Супер Марио – браћа”.

Субота у 12 часова поново почиње једном представом за децу у извођењу глумаца „Београдског позоришта” – „Мачак у чизмама”, у 14 часова је синхронизовани филм „Дечак и делфин”, у 16 часова „УПС2! Авантура се наставља” и у 18 часова „Астерикс и Обеликс Средње краљевство”, синхронизован анимирани филм за децу.

У недељу 23. јула у 12 часова „Тамо далеко” још једна луткарска представа за децу. Следи „Фантастика у потрази за златним роговима”, анимирани филм за децу, „Принцеза Лате и магични водени камен” и још једна пројекција популарног филма „Барби”, чиме се затвара овогодишњи први фестивал за најмлађе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =