Сокобања неколико дана без новозаражених

Друштво

Епидемија изазвана вирусом корона, по најновијим подацима који се могу чути од челника локалне самоуправе, полако се смирује на територији општине Сокобања. Од 8. маја када је на званичном сајту ковид-19 објављено да је била једна особа позитивна до данас није утврђена ни код једног тестираног грађанина присуство вируса. Ту информацију је потврдио и Исидор Крстић, председник општине Сокобања у изјави за медије.

˗ На територији општине Сокобања стање је стабилно, све је под контролом, ми већ више дана, када се тиче тестирања, немамо позитивне. Што се тиче жаришта, комплетна ствар кренула је од Рудника „Соко” и у том делу ми смо врло хитрим мерама успели да то све стабилизујемо и држимо под контролом ˗ рекао је Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

И у Специјалној болници Сокобања која је тренутно ковид установа ситуација је много боља. У овој установи се лече пацијенти из овог дела Србије, а који су били смештени у колективним центрима, све је већи број отпуштених особа.

˗ Данас имамо укупно 79 пацијената од 220 колико је прошло кроз нашу болницу од 19. априла, када смо постали ковид болница. Већина је отпуштена у добром општем стању, иначе их је било са средње тешком клиничком сликом. Из домова их има још десетак и они ће бити отпуштени чим стигну први негативни резултати ˗ рекла је др Весна Милановић, директорка Специјалне болнице Сокобања.

Подаци су охрабрујући али свакако не треба се прерано опуштати. Са укидањем ванредног стања, остале су ванредне мере које морају да се поштују, савет је лекара, да не
би дошло до појачања оболевања у неком наредном периоду, у року између 10 и 15 дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 15 =