Srednjoškolci

Успешна школска године сокобањске средње школе

Друштво

Ученици и наставници СШ „Бранислав Нушић” су у школској 2018/19. години постигли значајне резултате на такмичењима у организацији Министарства просвете, нaуке и технолошког развоја Републике Србије. Наши ученици су били учесници републичких такмичења из историје, хемије и математике, а посебно је запажен резултат Михаила Стевића, ученика четвртог разреда гимназије који је као најбољи са региона учествовао на републичком такмичењу из енглеског језика и пласирао се у првих десет.

Најбољи резултати постигнути су из области српског језикана „Књижевној олимпијади” у Сремским Карловцима, где су наше ученице освојиле прво и треће место. У конкуренцији од 300 ученика, Петра Аврамовић ученица првог разреда сокобањске гимназије заузела је прво место, Сара Панајотовић, такође ученица првог разреда гимназије освојила је треће место, Јована Јовановић четврто а Марта Марјановић седмо место.Велике заслуге за овај успех иду и њиховој професорки српског језика Јелени Богданић.

 

Mihailo Stević
Михаило Стевић, међу десеторо најбољих на републичком такмичењу из енглеског језика

Петра и Сара кажу да је конкуренција била веома јака и да нису очекивале овакав успех који један од највећих у историји сокобањске средње школе.

 

Srednjoškolci
Петра Аврамовић и проф. Јелена Богданић

На такмичењу „Српски језик и језичка култура” које је одржано у мају месецу у Тршићу, Петра Аврамовић је освојила четврто, док је Наталија Хаџи Павловић заузела осмо место.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =