Obavezna preregistracija igrača i fudbalskih klubova na teritoriji opštine Sokobanja

Sport

Odlukom izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, od 11. decembra 2018. godine svi klubovi na teritoriji Republike Srbije su dužni da urade preregistaciju kluba i igrača. Ova odluka obuhvata i klubove na teritoriji opštine Sokobanja. Preregistraciju je moguće izvršiti do 11. januara 2019.godine. Dokumentacija koja je potrebna za preregistraciju igrača je: overen spisak igrača za koje se vrši preregistracija, sa upisanim bojem legitimacije, stara sportska legitimacija i dve fotografije igrača formata 3×4 centimetara, sazanajemo od Milana Gavrilovića ,generalnog sekretara Fudbalskog saveza opštine Sokobanja.

Ono što je novina, u odnosu na predhodni period je to što su klubovi obavezni da fotografiju svakog od igrača i skenirani lični dokument igrača(ličnu kartu, pasoš ili izvod iz matične knjige) dostave Fudbalskom savezu opštine Sokobanja zbog elektronskog načina registracije igrača. Ukoliko klub želi da preregistruje igrača van predviđenog roka može to učiniti ali uz saglasnost igrača i tom prilikom računaju se troškovi druge registracije. Prema proceni Fudbalskog saveza opštine Sokobanja na teritoriji opštine ima oko 600 fudbalera, u ovaj broj ulaze i igrači mlađih kategorija.

– Ista procedura važi i kada su u pitanju fudbalski klubovi. U slučaji da se ne izvrši preregistacija, klub automatski prestaje sa radom a igrači su slobodni u izboru druge sredine – kaže Gavrilović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + two =