Хумано грудвање испред школе

Друштво

Да још увек постоје хумани људи у ово савремено време, када сви некуда јуре и журе у намери да зараде што више, доказује и акција „Соколићи у хуманом лету”. Ову акцију је организовала група ентузијаста популарна на друштвеним мрежама као „Сокомим”. У склопу ове акције сакупљено је доста слаткиша, градеробе и новца а све то ће бити уручено једној социјално угроженој породици у Сокобањи.

– Све је почело када је „Сокомим” запазио да је у нашој лепој Сокобањи празнични дух нестао. Већ дуги низ година улице нису пуне деце која се санкајући и играјући напољу радују зимским чаролијама, све је мање заљубљених парова који уживају у идиличној атмосфери коју Сокобања под белим огртачем ствара. У намери да окупимо што више младих људи, а притом будемо и хумани, организовали смо ову акцију масовног грудвања код школе, уз чај, кувано вино и музику и упутили јавни позив преко своје Инстаграм странице – каже један од организатора акције.

На овај позив одазвало се преко 50 људи свих узраста и као резултат сакупљено је око 30 препуних кеса гардеробе, слаткиша, а свако је дао и нешто новца.

Сви заинтересовани за грудвање поделили су се у две екипе и отпочели борбу користећи школски фудбалски терен као бојно поље, остатак присутних је навијао уз звуке празничних песама Френка Синатре и топао чај.
Према речима организатора, акција је у потпуности успела и у плану је организовање још сличних акција у наредном периоду које ће бити знатно боље, садржајније и забавније.

Сви се питају, ко стоји иза странице „Сокомим” која већ неко време шаљивим објавама на друштвеним мрежама привлачи пажњу људи у Сокобањи. Да ли је и та доза мистерије допринела оваквој масовности акције или не, није ни важно. Битно је да се људи друже, да помогнемо једни другима и да се сви осетимо да смо људи, без обзира да ли дајемо или прихватамо помоћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − five =