Нови већници, Љубинко остаје директор ТОС-а

Политика

Одборници скупштине општине Сокобања на данашњој седници донели су одлуке којима је промењен састав и број чланова Општинског већа. Већином гласова усвојене су оставке четири члана Општинског већа, Весне Благојевић, Милене Крстић, Драгана Богојевића и Саше Стаменковића. А нови чланови Општинског већа су Оливера Денић и Сандра Марковић.

         

У оквиру тачке „Разматрање и доношење одлуке о утрђивању измена и допуна годишњег програма уређивања грађевинског земљишта општине Сокобања за 2018. годину” планирано је да се издвоји пола милиона динара за хидрогеолошка истраживања у подручју изворишта „Кркино кућиште” и 300,000 динара за тестирање експлоатационог бунара на локацији Лептерија.

Предвиђено је 1.852.000 динара за израду пројектно техничке документације за реконструкцију водовода у насељима Подина, Медник-Градашница, Чука 2 и Чука 3. Овом одлуком обезбеђено је и седам милиона динара за изградњу трафо станице „Врело” за потребе летње позорнице која је, такође, обухваћена овом одлуком у оквиру изградње Б и Ц фазе летње позорнице „Врело” са 50.600.000 од којих је 27.600.000 из буџета општине, а 23.000.000 је субвенција Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

За реконструкцију парка „Бањица” биће утошено 33.305.000, од којих је 3.287.000 из буџета општине, а остатак из предприступних фондова у оквиру прекограничне сарадње Србије и Бугарске. Одржавање јавних чесми и фонтана коштаће 11.358.902 динара, а на летње одржавање путева и улица биће утрошено 46.928.835 динара.

Представнци опозиције нису гласали за предложене одлуке и решења, најчешће сматрајући да код доношења одређених одлука, према њиховом мишљењу, није испоштована законска процедура. Највише полемике је било о плану распореда места за постављање монтажних објеката и опреме на територији општине Сокобања.

Скупштина је на данашњој седници за директора Туристичке организације Сокобања изабрала Љубинка Миленковића, мастер менаџера из Сокобање, који је ову функцију обављао и у претходном мандату.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 19 =