Novi većnici, Ljubinko ostaje direktor TOS-a

Politika

Odbornici skupštine opštine Sokobanja na današnjoj sednici doneli su odluke kojima je promenjen sastav i broj članova Opštinskog veća. Većinom glasova usvojene su ostavke četiri člana Opštinskog veća, Vesne Blagojević, Milene Krstić, Dragana Bogojevića i Saše Stamenkovića. A novi članovi Opštinskog veća su Olivera Denić i Sandra Marković.

         

U okviru tačke „Razmatranje i donošenje odluke o utrđivanju izmena i dopuna godišnjeg programa uređivanja građevinskog zemljišta opštine Sokobanja za 2018. godinu” planirano je da se izdvoji pola miliona dinara za hidrogeološka istraživanja u području izvorišta „Krkino kućište” i 300,000 dinara za testiranje eksploatacionog bunara na lokaciji Lepterija.

Predviđeno je 1.852.000 dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vodovoda u naseljima Podina, Mednik-Gradašnica, Čuka 2 i Čuka 3. Ovom odlukom obezbeđeno je i sedam miliona dinara za izgradnju trafo stanice „Vrelo” za potrebe letnje pozornice koja je, takođe, obuhvaćena ovom odlukom u okviru izgradnje B i C faze letnje pozornice „Vrelo” sa 50.600.000 od kojih je 27.600.000 iz budžeta opštine, a 23.000.000 je subvencija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Za rekonstrukciju parka „Banjica” biće utošeno 33.305.000, od kojih je 3.287.000 iz budžeta opštine, a ostatak iz predpristupnih fondova u okviru prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. Održavanje javnih česmi i fontana koštaće 11.358.902 dinara, a na letnje održavanje puteva i ulica biće utrošeno 46.928.835 dinara.

Predstavnci opozicije nisu glasali za predložene odluke i rešenja, najčešće smatrajući da kod donošenja određenih odluka, prema njihovom mišljenju, nije ispoštovana zakonska procedura. Najviše polemike je bilo o planu rasporeda mesta za postavljanje montažnih objekata i opreme na teritoriji opštine Sokobanja.

Skupština je na današnjoj sednici za direktora Turističke organizacije Sokobanja izabrala Ljubinka Milenkovića, master menadžera iz Sokobanje, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two + two =