Saopštenje

Нове мере против короне

Друштво

На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације одлучено је да се образује кол центар у сврху пружања подршке лицима са територије општине Сокобања, а у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19, који ће радити од 7 до 18 сати, што подразумева да грађани могу да се обрате у случајевима када немају друге могућност да прибаве основне животне намирнице или су угрожени на други начин и то на број телефона 018/830-450.

У случају погоршања здравственог стања или сумње на вирус обратити се телефоном надлежној здравственој служби на бројеве телефона 018/830-214 или 194.
Такође, налаже се свим повереницима месних заједница на територији општине Сокобања да у што краћем року доставе ПУ у Сокобањи податак о том која су лица у протеклом периоду, односно од дана увођења ванредног стања дошла из иностранства и ступила на територију одређене месне заједнице.

Налаже се повереницима месних заједница да сачине списак лица преко 65 година која немају помоћ породице са њиховим адресама и бројевима телефона, како би се исти преко волонтера и редовних служби организовано снабдевали намирницама и лековима, као и да овај списак доставе Штабу за ванредне ситуације општине Сокобања.

Налаже се повереницима месних заједница да Штабу за ванредне ситуације општине Сокобања доставе списак лица преко 70 година која чувају животиње и пчеле и имају дислоцирано место становања од места на коме су смештене животиње, кошнице и слично, а немају помоћ млађих лица.

Центар за социјални рад Сокобања има обавезу да Црвеном крсту Сокобања достави списак угроженог старачког становништва са адресама и бројевима телефона, како би се исти преко волонтера и надлежних служби снабдевали намирницама и лековима.

Saopštenje    Saopštenje

ЈП „Зеленило Сокобања” ће одређене капацитете преусмерити на пружање помоћи најстаријим суграђанима, односно да учествује у достави намирница и лекова на кућну адресу, док је ЈКП „Напредак” Сокобања у обавези да спроведе мере додатног чишћења и прања улица и јавних површина, као и да дезинфикује јавни простор, а посебно „мермерно” шеталиште, пијацу и капелу.

Забрањена је употреба јавних дечјих игралишта на територији општине Сокобања.

Радно време свих угоститељских и продајних објеката на територији општине Сокобања ограничено је на период од 7 до 19 сати.

Свим електронским и штампаним медијима наложено је да емитују актуелна упуства о понашању и мерама за спречавање вируса Ковид-19.

Посебна молба се упућује грађанима да не долазе у јавне установе, органе и институције, већ да се у циљу добијања потребних информација и података обраћају телефоном или путем мејла.

Послодавци са територије општине Сокобања су у обавези да за све запослене који обављају посао у времену од 20 до 5 часова, услед чега су приморани да у наведеном периоду напуштају место свог пребивалишта, односно боравишта, у циљу одласка на посао, издају потврду о томе. Послодавци ове врсте потврде издају под кривичном и материјалном одговорношћу. Потврда треба да садржи податке о имену и презимену, ЈМБГ и функцији, односно називу радног места. Запослени су дужни да ову потврду имају код себе и исту покажу службеним лицима на увид.

Ове мере ступају на снагу одмах.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × three =