Ulice

Наставља се реконструкција улица у Сокобањи

Друштво

Сокобањски путари чекали су лепо време да наставе започето. Тако су се ових дана зачуле машине у градским улицама, а становници које смо затекли нису скривали задовољство што ће најзад имати лепо уређене саобраћајнице.

Из прошлогодишњег програма остале су још четири улице које треба асфалтирати, док је буџетом за ову годину предвиђено асфалтирање још пет улица.

– Улице које морају да се реконструишу, реконструисаће се целе. Једна од њих је и Косовке девојке, која се налази у самом центру и мора цела да се реконструише јер је годинама вршено само пресвлачење. Чим се она заврши, следеће су улице Стевана Мокрањца, са израдом тротоара, Вука Караџића и ту остаје још неких седам улица које ће се пресвући у овој години – објашњава први човек сокобањске локалне самоуправе Миодраг Николић.

Ulice

Како каже, најчешћа замерка све бројнијих гостију Сокобање односи се управо на непостојање тротоара у неким улицама и на врло лошу инфраструктуру. А оно што је још значајније, поред туриста уређеним улицама биће задовољни и њихови станари.

– Годинама чекамо ово. Дуго је било блато. Вода. Није могло да се прође. Сад је стварно лепо и задовољни смо – каже нам Љиљана Стојановић, становница улице Косовке девојке.

Ulice

– Ова улица је била у тоталном хаосу. Хвала општини што је изашла у сусрет и услишила наше молбе и смогла снаге и новца да одради реконструкцију комплетне улице после неких 40 година – додаје њен комшија Јовица Милошевић.

Према најави, за десетак дана отпочеће и комплетна реконструкција улице 23. Дивизије са израдом атмосферске канализације и тротоара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =