Narodna biblioteka poklanja knjige školskim bibliotekama

Kultura

Narodna biblioteka „Stevan Sremac” darivala je danas 190 knjiga biblioteci Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”. Prema rečima Tanje Gligorijević, direktorke OŠ „Mitropolit Mihailo”, ova donacija je od velikog značaja za sokobanjsku školsku biblioteku, kojoj nedostaju naslovi.

– Stalno nam je potreban izvestan broj knjiga da bismo zadovoljili čitalačke potrebe naših učenika – istakla je direktorka i dodala da sokobanjska osnovna škola ima oko 900 učenika koji su u velikom broju zainteresovani za čitanje.

Školska biblioteka trenutno raspolaže fondom od 22.000 knjiga, a najviše nedostaju naslovi koji spadaju u školsku lektiru. Jelena Stojanović, diplomirani bibliotekar, kaže da je Narodna biblioteka „Stevan Sremac” u toku ove godine dobila veći broj knjiga kroz donacije i, kako deo naslova već poseduje, odlučili su da knjige poklone školskim biblotekama.

Među poklonjenim knjigama uglavnom su enciklopedije, dela Stevana Sremca, Branislava Nušića, Dobrice Ćosića, kao i dela iz oblasti kulture i istorije umetnosti. U toku sledeće nedelje 163 naslova biće uručeno i biblioteci Srednje škole „Branislav Nušić”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 16 =