Народна библиотека поклања књиге школским библиотекама

Култура

Народна библиотека „Стеван Сремац” даривала је данас 190 књига библиотеци Основне школе „Митрополит Михаило”. Према речима Тање Глигоријевић, директорке ОШ „Митрополит Михаило”, ова донација је од великог значаја за сокобањску школску библиотеку, којој недостају наслови.

– Стално нам је потребан известан број књига да бисмо задовољили читалачке потребе наших ученика – истакла је директорка и додала да сокобањска основна школа има око 900 ученика који су у великом броју заинтересовани за читање.

Школска библиотека тренутно располаже фондом од 22.000 књига, а највише недостају наслови који спадају у школску лектиру. Јелена Стојановић, дипломирани библиотекар, каже да је Народна библиотека „Стеван Сремац” у току ове године добила већи број књига кроз донације и, како део наслова већ поседује, одлучили су да књиге поклоне школским библотекама.

Међу поклоњеним књигама углавном су енциклопедије, дела Стевана Сремца, Бранислава Нушића, Добрице Ћосића, као и дела из области културе и историје уметности. У току следеће недеље 163 наслова биће уручено и библиотеци Средње школе „Бранислав Нушић”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + seven =