Након реновирања: Поново ради биоскоп, сутра прва пројекција

Друштво Култура

Поводом почетка рада реконструисаног биоскопа „Моравица” председник општине Сокобања Миодраг Николић је у изјавама за медије нагласио значај овог мултифункционалног објекта за унапређење и развој културног живота Сокобање, али и као део туристичке понуде Сокобање.

– Овај театар-биоскоп намењен је превасходно нашим грађанима, а пре свега најмлађим суграђанима. Памтим тренутке које сам као дете са породицом проводио у биоскопу и радујем се што коначно и наша деца имају прилику да у будућности добар део детињства памте по тренуцима у Биоскопу „Моравица” – истакао је председник Николић.

У тексту достављеном нашој редакцији од стране Кабинаета председника општине још стоји да директор Туристичке организације Сокобања Љубинко Миленковић и глумци Аматерског „СБ” Позоришта Ненад Станисављевић и Марко Божиновић, посебно наглашавају значај овог објекта за своје припреме и уметничко представљање али и за гостовање позоришта и културно-уметничких ансамбала из других градова.

– Иако новоизграђена летња позорница на Врелу има импозантну сцену и простор за филмске пројекције на отвореном, Биоскоп „Моравица” је место које ће бити посвећено независно од временских услова и ван летње сезоне – нагласио је Миленковић.

У сарадњи са Синеплексом, биоскоп са пројекцијама филмова креће сутра,  у суботу, 14. јануара 2023. године, а свечаност поводом отварања Биоскопа „Моравица” биће приређена у среду 25. јануара 2023. у оквиру Светосавских свечаности, пројекцијом филма Душана Ковачевића „Није лоше бити човек”. Тада се очекује присуство самог господина Ковачевића и његових сарадника. Тога дана сав приход од продаје карата биће дониран у хуманитарне сврхе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 3 =