Песник из Ћуприје победник књижевног конкурса „Соколовог пера”

Култура

Промоцијом зборника „Јутро над Озреном” завршен је књижевни конкурс који већ 13 година организује КК „Соколово перо”. Промоција је одржана у петак у малој галерији у Сокобањи. На почетку је председник општине Сокобања, Исидор Крстић поздравио све присутне и отворио манифестацију.

‒ Велику захвалност дугујемо председнику општине Исидору Крстићу, који је својим присуством увеличао овај скуп као и Јасмини Илић Паљевић, директорки Народне библиотеке ‘Стеван Сремац’ са којом имамо одличну сарадњу ‒ каже Слађа Милијић, председник КК „Соколово перо”.

Одзив је био велики, а присутни су били песници из свих крајева Србије и Републике Српске. У зборник је од пријављених 317 ушло 129 песама. Стручни жири чинили су професори српског језика и књижевности, Јелена Богданић, Милена Денић и Мирјана Миленковић. Прву награду понела је песма „Воденица поточара”, аутора Борислава Боре Благојевића из Ћуприје, друго место припало је песми „Кроз сребрну ноћ”, Радована Синђелића из Шапца и треће место је освојила песма под називом „Свјетлост што побједу слави” ,Славојке Бубић из Теслића у Републици Српској.

‒ Веома ми је драго да сам поново у Сокобањи. Ова награда ми пуно значи јер сам ја на неки начин помогао да се овај клуб оснује 2002. године. Имам изузетну сарадњу са свим песницима из Сокобање и увек ћу се радо одазивати на њихов позив да учествујем на оваквим манифестацијама ‒ каже аутор победничке песме, Борислав Благојевић.

Заједно са промоцијом зборника одржани су и сусрети песника „Песнички вез” поводом прославе рођендана КК „Соколово перо”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =