Naredne nedelje počinju treninzi Sokobanjskih mažoretkinja

Društvo

Treninzi Sokobanjskih mažoretkinja počeće naredne nedelje, saznajemo od Vladice Minića, predsednika inicijativnog odbora. Odlučeno je da se treninzi održavaju u fiskulturnoj sali Specijalne bolnice „Sokobanja” jer je tamo toplo a i devojčice će tokom treniranja biti pod nadzorom pedijatra.

Vladica Minić

Treninzi za kadetkinje i juniorke, dakle starije devojčice, biće održani u ponedeljak 8. oktobra i sredu 10. oktobra i to od 18 sati do 19:30, dok će mlađe devojčice, dečiji sastav, starosti od četiri do osam godina, trenirati utorkom i četvrtkom sa početkom takođe u 18 časova do 19 časova. Njihov trening, zbog uzrasta, traje malo kraće.

Sa devojčicama će u početku raditi licencirani treneri iz Bele Crkve i dve devojke iz Sokobanje, nakon obuke koju prođu. Zainteresovane devojčice mogu se i nadalje prijavljivati, ukoliko žele da postanu deo tima.

Da podsetimo, prema pravilima Evropske mažoret asocijacije(EMA), nakon formiranja novog mažoret tima mora da prođe najmanje tri godine da bi mažoretkinje stekle pravo da učestvuju na Evropskom prvenstvu. U slučaju Sokobanjskog tima EMA će napraviti presedan i devojčicama dozvoliti da se već naredne godine takmiče na Evropskom prvenstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − six =