Средства за бољу енергетску ефикасност породичних кућа и станова у Сокобањи

Друштво

Заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић јуче је у згради Палате Србија у Београду присуствовао свечаном потписивању Уговора о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова.

Уговоре је локалним самоуправама уручила министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, а министарство је општини Сокобања определило 4.000.000,00 динара.

− Значај енергетске ефикасности је тема која је препозната као један од приоритета не само у Влади Републике Србије, већ и у Сокобањи. На основу искуства и потреба од прошле године, Општина Сокобања из својих средстава издваја још 4.000.000,00 динара за реализацију ових активности што значи да је издвојено укупно 8.000.000,00 динара за унапређење енергетске ефикасности у Сокобањи − изјавио је Миловановић.

Министарка Ђедовић је, на додели уговора локалним самоуправама, рекла да ће више од 8.000 грађана, захваљујући јавном позиву моћи да смањи потрошњу енергије у свом домаћинству тако што ће заменити врата и прозоре, поправити изолацију, уградити ефикасније котлове или соларне панеле.

Општина Сокобања ће у наредном периоду расписати јавне позиве најпре привредним субјектима за извођење радова, а затим за избор домаћинстава и станова на којима ће бити примењене мере којима се побољшава енергетска ефикасност, смањују се трошкови за енергију и доприноси здравијој животној средини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 2 =