Наредне недеље почињу тренинзи Сокобањских мажореткиња

Друштво

Тренинзи Сокобањских мажореткиња почеће наредне недеље, сазнајемо од Владице Минића, председника иницијативног одбора. Одлучено је да се тренинзи одржавају у фискултурној сали Специјалне болнице „Сокобања” јер је тамо топло а и девојчице ће током тренирања бити под надзором педијатра.

Владица Минић

Тренинзи за кадеткиње и јуниорке, дакле старије девојчице, биће одржани у понедељак 8. октобра и среду 10. октобра и то од 18 сати до 19:30, док ће млађе девојчице, дечији састав, старости од четири до осам година, тренирати уторком и четвртком са почетком такође у 18 часова до 19 часова. Њихов тренинг, због узраста, траје мало краће.

Са девојчицама ће у почетку радити лиценцирани тренери из Беле Цркве и две девојке из Сокобање, након обуке коју прођу. Заинтересоване девојчице могу се и надаље пријављивати, уколико желе да постану део тима.

Да подсетимо, према правилима Европске мажорет асоцијације(ЕМА), након формирања новог мажорет тима мора да прође најмање три године да би мажореткиње стекле право да учествују на Европском првенству. У случају Сокобањског тима ЕМА ће направити преседан и девојчицама дозволити да се већ наредне године такмиче на Европском првенству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 7 =