Ученицима смера туристички техничар уручене захвалнице Министарства

Друштво

Средња школа „Бранислав Нушић” и Туристичка организација Сокобања већ дуги низ година пример су одличне сарадње на коју би требало да се угледају и друге институције и установе.

Током протекле школске године, тада ученици другог и трећег разреда, ове образовне установе, смера туристички техничар, заједно са Министарством омладине и спорта и Туристичком организацијом Сокобања спровели су једно важно истраживање у области туризма које је од националног значаја. С обзиром да су тада постигнути одлични резултати Министарство је упутило захвалнице ученицима.

Ове захвалнице нису само израз захвалности већ ученицима могу касније бити једна значајна референца током студирања, запошљавања или током учешћа у неким сличним акцијама којом доказују своје претходно искуство. Ученицима који су учествовали у овом истраживању захвалнице су уручили Ана Милићевић, директорка ове образовне установе и Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

– Сокобања као туристичко место за образовни профил туристички техничар пружа нам могућности за доста сарадњи, а можда једна од најуспешнијих и најдругорочнијих јесте сарадња са Туристичком организацијом Сокобања што је некако и логично. Кад год нама треба нека помоћ са њихове стране и њима са наше ми договоримо заједничке акције и наши ученици се радо одазову јер схватају да је то прилика да стекну једно ново искуство – рекла је Милићевић.

Основ сваке успешне сарадње је обострана корист и заједнички напредак. У име Туристичке организације Сокобања ученицима који су добили захвалнице Министарства, али и претходним генерацијама, захвалио се Љубинко Миленковић, директор.

– Желим да кажем да је Туристичкој организацији Сокобања, и не само нама као јавној служби општине, већ читавој заједници веома битан ваш рад. То су моменти када имамо велики обим посла и када нам је потребна енергија младих људи да нешто из ентузијазма, а у складу са вашим планом и програмом одрадимо и када нам је потребно ваше знање у области рачунарских и информационих технологија и стварно нам је драгоцена та помоћ, а ви са друге стране стекнете нова искуства која ће вам много значити у даљем раду – рекао је Миленковић.

Према речима директора ове две битне установе, њихова сарадња се наставља и у будућности и већ је испланирано неколико акција на нивоу ове школске године, тако да ће још много ђака имати прилике да кроз разне пројекте и сарадњу стекну значајно искуство.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =