Најбољи туристички радници обишли централну Србију

Друштво Туризам

Најбољи и најуспешнији туристички радници у овој години, односно победници акције „Бирамо најбоље” протеклог викенда, у оквиру дводневног студијског путовања, обишли су централну Србију. Према речима Љубинка Миленковића, директора Туристичке организације Сокобања, сваке године се у оквиру овог наградног путовања посети један део Србије, при чему се обилазе и природне и културно-историјске знаменитости наше земље.

Туристички радници, који су се иначе у нашем месту издвојили као најуспешнији, обилазећи друге крајеве Србије у оквиру једне овако организоване туристичке туре, успостављају контакте са туристичким радницима из других крајева, пласирајући им нашу понуду, а поред тога добијају и нове идеје.

Ове године најбољи у осам категорија, обишли су централну Србију, односно Шумадију. Путовање су започели обиласком једне светиње, манастира Свети Роман у близини Ражња, који спада у најстарије манастире на територији наше земље. Након тога на планини Јастребац обишли су „Авантура парк”, леп рекреативни центар у коме су вештачка стена, жичара и популарни зип лајн највеће атракције, које су најхрабрији сокобањски туристички радници ово приликом и испробали уз закључак да би нешто слично могло да се направи и у Сокобањи. У Крагујевцу су посетили Спомен-парк Шумарице и Акваријум који је први јавни акваријум у Србији. Поред тога обишли су пећину Рисовачу у Аранђеловцу, која има велики и археолошки и палеонтолошки значај и која је проглашена спомеником природе прве категорије. Она представља станиште човека из леденог доба и једно од најпознатијих налазишта палеолита у Европи. Најбољи туристички радници посетили су наравно и Орашац, знаменито место које многи називају колевком српске државности, као и Опленац и Краљеву винарију.

Иначе, туристичка организација Сокобања већ дуги низ година организује акцију „Бирамо најбоље” чији је циљ унапређење сарадње са носиоцима туристичке понуде и мотивисање организација и појединаца, чиме се подиже и ниво квалитета туристичких и угоститељских услуга Сокобање. Према пропозицијама акције, сваке године, почев од маја до октобра месеца, бирају се „Најбољи” у осам категорија на месечном нивоу. Награђени на месечном нивоу се кандидују за признање „Најбољи туристички радник” на годишњем нивоу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 15 =