Najbolji turistički radnici obišli centralnu Srbiju

Društvo Turizam

Najbolji i najuspešniji turistički radnici u ovoj godini, odnosno pobednici akcije „Biramo najbolje” proteklog vikenda, u okviru dvodnevnog studijskog putovanja, obišli su centralnu Srbiju. Prema rečima Ljubinka Milenkovića, direktora Turističke organizacije Sokobanja, svake godine se u okviru ovog nagradnog putovanja poseti jedan deo Srbije, pri čemu se obilaze i prirodne i kulturno-istorijske znamenitosti naše zemlje.

Turistički radnici, koji su se inače u našem mestu izdvojili kao najuspešniji, obilazeći druge krajeve Srbije u okviru jedne ovako organizovane turističke ture, uspostavljaju kontakte sa turističkim radnicima iz drugih krajeva, plasirajući im našu ponudu, a pored toga dobijaju i nove ideje.

Ove godine najbolji u osam kategorija, obišli su centralnu Srbiju, odnosno Šumadiju. Putovanje su započeli obilaskom jedne svetinje, manastira Sveti Roman u blizini Ražnja, koji spada u najstarije manastire na teritoriji naše zemlje. Nakon toga na planini Jastrebac obišli su „Avantura park”, lep rekreativni centar u kome su veštačka stena, žičara i popularni zip lajn najveće atrakcije, koje su najhrabriji sokobanjski turistički radnici ovo prilikom i isprobali uz zaključak da bi nešto slično moglo da se napravi i u Sokobanji. U Kragujevcu su posetili Spomen-park Šumarice i Akvarijum koji je prvi javni akvarijum u Srbiji. Pored toga obišli su pećinu Risovaču u Aranđelovcu, koja ima veliki i arheološki i paleontološki značaj i koja je proglašena spomenikom prirode prve kategorije. Ona predstavlja stanište čoveka iz ledenog doba i jedno od najpoznatijih nalazišta paleolita u Evropi. Najbolji turistički radnici posetili su naravno i Orašac, znamenito mesto koje mnogi nazivaju kolevkom srpske državnosti, kao i Oplenac i Kraljevu vinariju.

Inače, turistička organizacija Sokobanja već dugi niz godina organizuje akciju „Biramo najbolje” čiji je cilj unapređenje saradnje sa nosiocima turističke ponude i motivisanje organizacija i pojedinaca, čime se podiže i nivo kvaliteta turističkih i ugostiteljskih usluga Sokobanje. Prema propozicijama akcije, svake godine, počev od maja do oktobra meseca, biraju se „Najbolji” u osam kategorija na mesečnom nivou. Nagrađeni na mesečnom nivou se kandiduju za priznanje „Najbolji turistički radnik” na godišnjem nivou.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two + six =