Isidora Jakšić

Руско-српскo „Отворено срце” у Сокобањи

Друштво

Руско-српски хуманитарни фестивал „Отворено срце” у организацији удружења Иницијативе за комуникацију и сарадњу из ИКС са партнерима биће одржан у Сокобањи у уторак 26. марта, сазнајемо од Исидоре Јакшић, чланице овог удружења. Овај фестивал представља хуманитарну акцију која се организује у неколико градова на простору наше земље и Руске федерације. Овогодишњи фестивал „Отворено срце” објединиће Русију и Србију, Сокобању и Ниш са Белгородом, где је Сокобања добила ту част да отвори Руско-српски хуманитарни фестивал 2019.

Isidora Jakšić
Исидора Јакшић

Захваљујући администрацији града Белгорода, сектору за културу и образовање, а такође добрим људима који су подржали ову акцију сакупљено је велика количина средстава за личну хигијену, предмета за развијање моторике и креативности код деце, који ће бити уручени организацији „Свето Белогорје против дечијег рака” у Белгороду, а такође сакупљено је преко 500 предмета и сувенира са руском тематиком, који ће бити изложени за продају у уторак 26. у сали ресторана „Сокоград” у Старом заводу у центру Сокобање на шеталишту од 11:00 до 19:00. Сва средства од продаје биће уплаћена организацији „Црвени крст Сокобања”, за помоћ у лечењу особама са малигним и ретким болестима на територији општине Сокобања, као и 2. априла у Дому Војске у Нишу од 16:00 до 20:00 часова, где ће исто од продаје сувенира и предмета са руском тематиком, сакупљени новац бити уплаћен „Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака –Нурдор”.

Посетиоци ће имати прилику да уживају у богатом културном програму, који садржи изложбу – продају руских сувенира, концерт и наступе учесника програма (руске и српске песме, рецитације и српско коло).

Otvoreno srce    Otvoreno srce

Јакшић се испред Иницијативе за комуникацију и сарадњу из града Ниша захвалила свима који су помогли реализацију ове хуманитарне акције односно, Општини Сокобања, Специјалној болници „Сокобања”, Црвеном Крсту, СШ „Бранислав Нушић”, Туристичкој организација Сокобања, приватним предузетницима и позивала све мештане и туристе, људе добре воље да у уторак посете овај хуманитарни фестивал и на тај начин помогну онима којима је помоћ најпотребнија и да уједно упознају руску културу и традицију.

Прошле године у Нишу у Народном позоришту било је одржано Руско-српско хуманитарно вече „Братском Нишу од Белгорода”, где је од продаје сувенира са руском тематиком сакупљено 81.351 динара. Целокупан износ уплаћен је националном удружењу родитеља деце оболеле од рака НУРДОР, као и добровољним прилогом сакупљена је помоћ за Николину Ранђеловић и лечење у иностранству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 2 =