Награђени најбољи спортисти у прошлој години

Друштво Спорт

Спортски савез општине Сокобања је на свечаној церемонији, одржаној јуче, прогласио најуспешније спортисте и спортске колективе у 2023. години.

Ивана Павловић, спортисткиња године

Титула најбоље спортисткиње у прошлој години припала је Ивани Павловић, чланици Карате клуба „Озрен-Сокотоп”. Иван Стојковић, генерални секретар Спортског савеза општине Сокобања, између осталог је за Ивану рекао да носи титулу првакиње региона у својој категорији, али и вицешампиона у категорији кадеткиња. Поред тога што је током протекле године освојила бројне медаље, она је и од стране Карате савеза позвана да као члан репрезентације учествује на престижном 51. Међународном такмичењу у Словенији „Трбовље опен”.

– Све наведено карактерише је не само као спортског узора, већ и као амбасадора каратеа који са поносом представља свој клуб, град и земљу на бројним домаћим и међународним такмичењима – додао је Стојковић.

Обраћајући се присутнима, најбоља спортисткиња Ивана Павловић је истакла да јој је велика част што је изабрана за спортисткињу године, као и да ће у наредном периоду тренирати и трудити се још више како би постигла још боље успехе.

Мајка Давида Мишића, најбољег спортисте, на свечаној додели

За најбољег спортисту 2023. године Управни одбор Спортског савеза општине Сокобања прогласио је Давида Мишића, члана Омладинског кошаркашког клуба „Сокобања”. Давид је члан сениорске екипе. Прошлу сезону провео је у Кошаркашком клубу „Ртањ” из Бољевца како би своје кошаркашке вештине опробао у вишем рангу такмичења. Имао је запажену минутажу и одличан просек (10,2 поена, четири асистенције). Након сезоне у Бољевцу, вратио се да помогне свом клубу у остваривању бољих резултата и ове сезоне најбољи је играч клуба, а сигурно и најбољи играч у лиги на позицији 1. Одличан је студент Електротехничког факултета у Нишу.

Фудбалски клуб „Требич” проглашен је за најбољи спортски колектив.

– Овај клуб је у 2023. години остварио највећи успех у својој историји пласманом у Зону Исток. Освојено прво место у Окружној лиги Зајечар и то у последњем колу на препуном стадиону сигурно је био спортски догађај године у Сокобањи. Годинама уназад он је стабилан клуб са добрим резултатима, организацијом и великим бројем играча из Сокобање, а слободно можемо нагласити и да је водећи клуб великог фудбала у нашем месту. О свему овом говоре резултати јер је, поред освојеног првенства, освојен и Куп Сокобање за 2023. годину – рекао је генерални секретар Спортског савеза општине Сокобања приликом представљања ФК „Требич”.

ФК „Требич”, најбљи спортски колектив

Најуспешнији спортски стручњак-тренер у 2023. је Стеван Манић – из Омладинског кошаркашког клуба „Сокобања”. Тренер је такмичарске селекције млађих пионира и школе кошарке. За кратко време успео је да направи такмичарску селекцију која је најбоља у региону. Екипа је завршила прву фазу такмичења без пораза и тако се кандидовала за завршни турнир најбољих екипа на југу Србије у том узрасту. Поред тога, Манић ради и са децом од пет година које анимира и учествује у њиховом моторичком и психолошком развоју, што је наишло на велико интересовање код родитеља.

Стеван Манић, најуспешнији спортски стручњак-тренер

Бранкица Миладиновић из Карате клуба „Озрен-Сокотоп” је проглашена за најистакнутијег спортског радника у 2023. години. Као лиценцирани менаџер клуба, она је кључни актер у креирању и спровођењу пројеката и планова клуба. Њен рад се фокусира на постизању равнотеже између спортских циљева и развоја деце у сигурном и подржавајућем окружењу. Њен приступ комбинује спортске дисциплине са педагошким приступом, стварајући окружење које подстиче физички, емоционални и ментални развој. Њено вођство обезбеђује доследност и јасну визију за све чланове клуба, стоји између осталог у образложењу Управног одбора Спортског савеза општине Сокобања.

Бранкица Миладиновић, најистакнутији спортски радник

У категорији Најбоља спортска „млада нада” дипломом су за постигнуте резултате награђени: Хелена Усаиновић и Димитрије Алексић, чланови Краљевског џудо удружења „Карађорђевић”, Марта Радовановић и Кристијан Нинић – Планинарски клуб „Озрен”, Неда Радојковић и Алексеј Митровић чланови Карате клуба „Озрен-Сокотоп”, Богдан Стевановић – Фудбалски клуб „Озрен”, Анастасија Јогрић – Женско спортско удружење „Озрен”, Андрија Радин – Фудбалски клуб „Гол”, Елена Петровић – Омладински кошаркашки клуб „Сокобања”, Данка Младеновић и Александар Брковић – Одбојкашки клуб „Озрен”.

Пехаре, дипломе и захвалнице најбољим спортистима на територији општине Сокобања уручили су Милена Гаћеша, начелница Општинске управе општине Сокобања и Томислав Манић, члан Привременог органа општине Сокобања, који се обратио добитницима и гостима, истакавши значај неговања овакве манифестације.

– Ово је манифестација са традицијом која се одржава у свим градовима и општинама широм наше земље и упркос свему опстаје. Ми се морамо трудити да је одржавамо и негујемо надаље јер је од великог значаја за спортисте, пре свега за нашу децу. Мислим да у будућности сви клубови треба да буду сагледани кроз ову манифестацију, а најбољи да буду награђени јер је награда најбољи подстрек младима. Спорт је претходних година претрпео доста реформи и Општина Сокобања ће са своје стране у наредном периоду учинити све да он добије место и значај који му припада, а спортски клубови морају да се уједине и поправе међуљудске односе, како бисмо сви заједно могли учинити све најбоље за спорт – истакао је Манић.

Организатор ове манифестације је Спортски савез, а покровитељ општина Сокобања. Управни одбор је у децембру прошле године донео одлуку о најбољима у спорту за 2023. годину. Избор је традиционално вршен у шест стандардних категорија.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − four =