Akcija

У среду прва овогодишња акција добровољног давања крви

Друштво

Прва овогодишња, редовна акција добровољног давања крви, у организацији Црвеног крста Сокобања и Завода за трансфузију крви Ниш биће одржана у среду, 17. јануара, у згради Средњe школe „Бранислав Нушић” у учионици бр. 14, у периоду од 8 до 15 часова.

Из сокобањског Црвеног крста позивају све суграђане који су у могућности да дођу и дају крв, јер је у зимском периоду, због празника и вирусних обољења, смањен број прикупљених јединица крви.

– Поштовани суграђани, и зимских ледених дана се лече људи којима је крв једина шанса. Ако дате крв поклонићете некоме живот на почетку Нове године. Зато што сте спасили живот биће вам топло око срца, и нећете осећати хладноћу. Учините племенито и хумано дело дајући крв! Поведите пријатеља, комшију, колегу, неку драгу особу и проширите породицу најхуманијих људи – поручују у Црвеном крсту.

Да подсетимо, крв може дати свака здрава, одрасла особа која има преко 50 килограма тежине, код које се лекарским прегледом и провером крвне слике, односно нивоа хемоглобина, утврди да давање крви неће угрозити ни њу, нити особу којој би се та крв дала. Особа која даје крв мора бити пунолетна, односно старости између 18 и 65 година. Мушкарци могу давати крв на три месеца, а жене на шеснаест недеља.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 6 =