Sokobanja

Na teritoriji opštine Sokobanja trenutno 27 osoba pozitivno na Kovid-19

Društvo Zdravlje

Na teritoriji opštine Sokobanja, trenutno ima dvadesetsedmoro osoba pozitivnih na Kovid-19. Dvoje pacijenata se nalaze na bolničkom lečenju a ostali ne zahtevaju hospitalizaciju, odnosno u pitanju su lakši slučajevi, pa se leče kod kuće i nalaze se u izolaciji.

Kao što smo već pisali, zaključno sa 4. novembrom na teritoriji našeg mesta bilo je četrnaestoro pozitivnih na Kovid-19. Na osnovu analize brisa u petak 6. novembra, ovaj virus je potvrđen kod osmoro pacijenata a u ponedeljak 9. novembra kod još petoro pacijenata. Ono što je ohrabrujuća vest je da juče nije registorvana ni jedna osoba pozitivna na kovid-19, odnosno rezultati analize brisa svih 13-oro testiranih osoba bili su negativni.

Međutim, broj od 27 aktivnih slučajeva obolelih od kovida-19, koliko trenutno ima na teritoriji opštine Sokobanja, u odnosu na broj stanovnika nije mali. Prošle nedelje građanima se obratio i predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić, sa molbom da se svi građani pridržavaju propisanih osnovnih mera zaštite. Istog dana održana je i sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj su donete odluke da JKP „Napredak” i JP „Zelenilo” svakodnevno sprovode meri dezinfikovanja javnih ustanova, preduzeća i kao i prilaza, a inspekcijskim službama je naloženo da pojačaju nadzor nad subjektima koji obavljaju ugostiteljsku i trgovinsku delatnost.

Pored toga na svakom pojedincu je da se pridržava mera zaštite poput nošenja zaštitnih maski, izbegavanja velikih okupljanja i držanja propisane distance, kako bi zaštitio sebe, svoje najbliže i sve druge građane, jer se za sada jedino na taj način može sprečiti širenje zaraze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − thirteen =