Отворено клизалиште и санкалиште уз поштовање епидемиолошких мера

Друштво

У оквиру „INTERREG IPA” Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, реализацијом пројекта „Зимска прекогранична тура: Вршец-Сокобања”, наша општина је употпунила своју туристичку понуду са клизалиштем и санкалиштем који су постављени на терену код школе.

 DSC9197
 DSC9193
 DSC9190
 DSC9184
 DSC9200
 DSC9208
Aperture: 6.3
Camera: NIKON D7000
Iso: 100
Orientation: 1

Свечано отварање је одржано у складу са мерама које прописује Кризни штаб у циљу сузбијања епидемије вируса Ковид 19. Отварању је присуствовао ограничен број људи међу којима су били представници Локалне самоуправе, СРЦ „Подина” и представници медија.

− Овај нови садржај ће у највећој мери обрадовати млађу популацију мештана али ће бити и додатни саржај и употпунити туристичку понуду Сокобање у зимским месецима. Ми смо планирали да организујемо свечано отварање са већим бројем званица и разним пратећим садржајима али на жалост због актуелне епидемиолошке ситуације то није било могуће − каже Миодраг Николић председник општине Сокобања.

Радно време клизалишта и санкалишта, за време јесењег школског распуста биће од 12:00 до 20:00 часова, а након тога у периоду од 14:00 – 21:00 час. Улаз је слободан, а за посетиоце су обезбеђене санке, кациге и клизаљке за све узрасте, чије изнајмљивање је, такође, бесплатно.

Клизалиште и санкалиште ће радити у току зимских месеци, када кошаркашки терен није у функцији. Општина Сокобања ће надаље пратити епидемиолошку ситацију и у складу са њом доносити даље одлуке о раду клизалишта и санкалишта.

− Клизалиште ће, како је предвиђено бити постављено током целе зимске сезоне до марта месеца. Вредност инвестиције је 47 хиљада евра с тим што је у оквиру пројекта набављена и опрема која ће која ће се такође користити бесплатно као и само клизалиште − каже Марија Жикић кординатор пројекта.

Интерсовање је било веома велико већ првог дана пријавио се велики број људи па се очекује да током јесењег распуста клизалиште посети преко 500 људи.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Opštine Sokobanja i ni na koji način ne predstavlja stavove Evropske Unije ili Upravljačkog tela programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =