Sokobanja

На територији општине Сокобања тренутно 27 особа позитивно на Ковид-19

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања, тренутно има двадесетседморо особа позитивних на Ковид-19. Двоје пацијената се налазе на болничком лечењу а остали не захтевају хоспитализацију, односно у питању су лакши случајеви, па се лече код куће и налазе се у изолацији.

Као што смо већ писали, закључно са 4. новембром на територији нашег места било је четрнаесторо позитивних на Ковид-19. На основу анализе бриса у петак 6. новембра, овај вирус је потврђен код осморо пацијената а у понедељак 9. новембра код још петоро пацијената. Оно што је охрабрујућа вест је да јуче није регисторвана ни једна особа позитивна на ковид-19, односно резултати анализе бриса свих 13-оро тестираних особа били су негативни.

Међутим, број од 27 активних случајева оболелих од ковида-19, колико тренутно има на територији општине Сокобања, у односу на број становника није мали. Прошле недеље грађанима се обратио и председник општине Сокобања Миодраг Николић, са молбом да се сви грађани придржавају прописаних основних мера заштите. Истог дана одржана је и седница Штаба за ванредне ситуације на којој су донете одлуке да ЈКП „Напредак” и ЈП „Зеленило” свакодневно спроводе мери дезинфиковања јавних установа, предузећа и као и прилаза, а инспекцијским службама је наложено да појачају надзор над субјектима који обављају угоститељску и трговинску делатност.

Поред тога на сваком појединцу је да се придржава мера заштите попут ношења заштитних маски, избегавања великих окупљања и држања прописане дистанце, како би заштитио себе, своје најближе и све друге грађане, јер се за сада једино на тај начин може спречити ширење заразе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − ten =