Сокобања домаћин Европског првенства мажореткиња?

Друштво

Да ли ће сокобањском променадом продефиловати најбоље мажореткиње из Европе, знаће се када Управни одбор Eвропске мажорет асоцијације донесе одлуку у ком граду ће се одржати овогодишње Европско првенство у мажуро плесу. Поред Србије, односно Сокобање, шансу да буду домаћини овогодишњег такмичења имају још Широки Бријег у Босни и Херцеговини и Јаромјерж у Чешкој.

Тим поводом делегација Европске мажорет асоцијације, предвођене председником Аленом Шћурицем, почетком седмице посетила је Сокобању и састала се са председником општине Исидором Крстићем и директором Туристичке организације Сокобања Љубинком Миленковићем. Иако тренутно нема расположивих капацитета, делегација је била задовољна великим интересовањем Бањчана и њиховом спремношћу да испуне све услове организације када је реч о мажуро првенству.

Уколико буде изабрана у селекцији три града, Сокобања ће бити домаћин првог Европског првенства мажореткиња у Србији и јубиларног двадесетог такмичења у Европи.

Иначе, иако овај плес није претерано популаран у нашој земљи, Белоцркванске мажореткиње одбраниле су злато у категорији шоу на прошлогодишњем Европском првенству, док су сонћанске мажореткиње тријумфовале у категорији кадета на истом првенству, одржаном у Лашком у Словенији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − twelve =