„Мост математике” у Сокобањи

Друштво

Манифестација „Мост математике”, коју организује удружење „Млади математичар” и ОШ „Митрополит Михаило” уз подршку Скупштине општине Сокобања, одржаће се 6. и 7. априла у сокобањској основној школи.

„Мост математике” је пројекат који се већ неколико година одржава у Србији, а ове године домаћин полуфинала, за јужну и југоисточну Србију, биће овдашња школа. Паралелно са такмичењем у Сокобањи, одржавају се такмичења у Ивањици, Београду и Крагујевцу којим је покривена цела територија наше земље. Финале ће бити одржано у Врњачкој Бањи.

– Манифестација је међународног карактера, јер учествују и школе из Босне и Македоније, а жири ће чинити професори са Математичког факултета из Српске академије наука и Факултета примењених уметности. На такмичењу које ће се одржати у Сокобањи учествују три основне школе из Лебана и две средње из Ниша и Лебана. Ученици ће током такмичења, у склопу радионица, радити пројекте од којих ће на крају добити финални продукт. Жири ће пратити целу процедуру и на крају оцењују квалитет финалног производа. Ове године тема је сат – каже Зденка Миливојевић помоћник директора ОШ „Митрополит Михаило”.

Циљ манифестације јесте унапређивање наставе математике и сродних предмета у савременом технолошком окружењу на свим нивоима образовања са посебним освртом на децентрализацију промоције науке и културним наслеђем Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 2 =