Шта очекује сокобањске основце до краја школске године

Друштво

Због пандемије изазване корона вирусом, једна од посебних и врло битних мера која је пратила увођење ванредног стања била је и затварање школа након чега су ученици школски програм пратили преко телевизијских канала уз свакодневну комуникацију са предметним наставницима који су им припремали додатне материјале и домаће задатке. Међутим, оно о чему се много размишљало од самог почетка је свакако оцењивање, односно крај школске године и закључивање оцена, на који начин и што објективније оценити ученике у новонасталој и свима до тада непознатој ситуацији.

Крај школске године се примакао, пре свега за ученике осмог разреда, тако да је у складу са препорукама Министарства просвете, руководство Основне школе „Митрополит Михаило” саставило календар активности за мај и јун, односно завршетак школске године, и то посебно за ученике осмог разреда а посебно за ученике од првог до седмог разреда основне школе.

Према календару активности, ученицима осмог разреда основне школе, наставници ће до 27. маја текуће године, саопштити предлоге закључних оцена. На основу тих оцена, ученици наредног дана, у четвртак, 28. маја, треба да обавесте одељењске старешине уколико желе да похађају посебне часове наставе, односно да покажу бољи ниво постигнућа и поправе оцену. Првог дана јуна, осмаци ће у термину од 8:00 до 12:00
часова, а у договору са својим одељењским старешинама, доставити потребну документацију (књижице, сведочанства…) и добити два пробна завршна теста и то из српског језика и комбиновани тест, који ће попуњавати код куће и сутрадан вратити одељењским старешинама. Наредног дана, дакле 2. јуна, ученици осмог разреда основне школе, радиће пробни завршни тест из математике и то у две групе у терминима од 8:00-10:00 и од 11:00-13:00, у згради школе. Припремна настава за осмаке почиње 3. јуна.

Према речима Тање Глигоријевић, директорке Основне школе „Митрополит Михаило”, све детаље о активностима ученика осмог разреда, родитељи ће добити од одељењских старешина.

Што се тиче ученика од првог до седмог разреда основних школа, њима ће наставници предлоге закључних оцена саопштити до 29. маја, након чега ученици обавештавају одељењске старешине да ли желе да похађају посебне часова наставе и поправе оцене. За оне који су заинтересовани посебни часови ће бити организовани од 8. јуна до 15. јуна. Календар активности није коначан и у случају потребе може се мењати о чему ће ученици, родитељи и читава јавност бити благовремено обавештени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 17 =