TV Pink Isidor

Исидор Крстић на РТВ Пинк

Друштво

Председник општине Сокобања Исидор Крстић најавио је реновирање сале биоскопа и уређење пешачке стазе према Сокограду, гостујући данас у емисији „Свитање” на ТВ Пинк. Он је објаснио да се ови радови реализују у оквиру програма „Културно срце Србије” који финансира Министарство за културу и информисање, додајући да је сокобањски пројекат био један од најбољих који је учествовао на конкурсу. Председник је напоменуо да ће након реконструкције биоскоп „Моравица” прерасти у културни центар, пошто Бања нема дом културе.

Први човек Сокобање је потврдио завршетак летње позорнице у овој години, као и наставак активности на реализацији идеје око изградње петље Сокобања на ауто-путу код алексиначког села Рутевац.

‒ Сокобања од тог пројекта добија 14 км краћи и бољи пут до аутопута, а Књажевац 40 км краћи и ближи пут према Београду и западу Србије. Такође Алексинац добија трећу петљу, а ви знате тамо где је петља ту је одмах и нека могућа индустријске зона, тако да сви добијају тим пројектом, то је регионални пројекат – рекао је Крстић.

Isidor TV Pink

На почетку разговора водитељка Светлана Грубор је изнела званичне податке Републичког завода за статистику по којима је Сокобања забележила највећи раст како доласка туриста, тако и њиховог ноћења, као и број просечних дана проведених у Сокобањи. Председник Крстић, потврђујући ове информације, указао је и на чињеницу да је све већи број страних туриста који долазе у Сокобању, а највише их је из Бугарске и из република бивше Југославије, а присутни су и туристи из Русије, Кине, скоро са свих страна.

Цело гостовање председника Исидора Крстића можете видети на линку испод:

1 thoughts on “Исидор Крстић на РТВ Пинк

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =