Bisokop

Milovanović: Počinje rekonstrukcija „Moravice”

Društvo Politika

Predsednik Opštinskog odbora SNS Sokobanja Vladimir Milovanović dostavio je našoj redakciji saopštenje za javnost u kome podseća građane da danas počinje prva faza rekonstrukcije bioskopa „Moravica” i da je vrednost radova preko 23 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena preko projekta „Gradovi u fokusu”, Ministarstva kulture Republike Srbije. U ovoj fazi radova predviđena je rekonstrukcija krova, uređenje prostora ispred objekta, što podrazumeva rekonstrukciju platoa ispred bioskopa i izradu parkirališta. Takođe, predviđena je i zamena stolarije na objektu, kao i izrada fasade, a u cilju poboljšanja energetske efikasnosti samog objekta.

Milovanović napominje da ranije rekonstrukcije ovog objekta nisu izvedene na način na koji bi trebalo da budu izvedene i da je predmetni objekat i nakon izvedenih radova nastavio sa propadanjem, te se sada nakon izvođenja predviđenih radova očekuje da objekat ispuni uslove za upotrebu i korišćenje, a za potrebe svih građana Sokobanje.

Takođe, u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ulice Ozrenske livade u Sokobanji, poznatijoj kao put od „Grudnog” do „Očnog”, dužine od oko 1650 metara, gde će pomenutim projektom biti predviđena zamena postojeće kolovozne konstrukcije novom konstrukcijom od asfalta, kao i kanalisanje atmosferskih voda ispod ulice. Što se tiče radova na uređenju seoskih ulica, isti su u završnoj fazi. Ovim radovimaje znatno poboljšan kvalitet pomenutih ulica, što nije urađeno proteklih 40 godina. Sa tim radovima nastaviće se i u narednoj godini, gde će biti obuhvaćene preostale ulice koje nisu bile u programu za 2019. godinu.

‒ Napominjem, da je sve napred navedeno, rezultat podrške koju rukovodstvo Opštine Sokobanja ima od Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića, koji je radom i zalaganjem da naša zemlja ima ekonomiju koja je ustala, vojsku koja je snažnija, narušio i svoje zdravlje. OO SNS Sokobanja, daje ogromnu podršku svom predsedniku u daljem radu, koji će svojom energijom izgurati i sve projekte, auto-puteve bolnice i fabrike i uspešno voditi Srbiju u bolju budućnost ‒ zaključuje Milovanović u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × five =