Завршене Биљоберске свечаности

Друштво

Јуче су завршене 24. Биљоберске свечаности, чија је централна манифестација, због најаве наранџастог метеоаларма, померена за један дан, каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

И ове године најхрабрији учесници, њих 50, успели су се на највиши врх планине Ртањ, Шиљак, који је ове године сав био под густом маглом, сазнајемо од чланова ПД „Оштра Чука” који су већ по традицији у сарадњи са Туристичком организацијом Сокобања и организовали овај успон.

У подножју Ртња, поред плетења венчића, први пут су организована спортска надметања и забавни садржаји. У надвлачењу конопца најбоља је била екипа МЗ Шарбановац, док је у пикаду најпрецизнији био Ненад Алексић.


Први пут организовано је и такмичење у припреми пасуља, а најукуснији пасуљ, према мишљену жирија скувала је екипа „Рале”.

Прво место у квизу познавања лековитог биља заузела је Снежана Младеновић, друго Магдалена Јовановић и треће Драгана Динић. Најлепши венчић исплела је Зорица Табрић.


У забавном делу програма учествовали су КУД „Соко” и КУД „Сесалац”.   

Већ по традицији, организована је Биљна парада у оквиру које су кандидаткиње за принцезу биљарицу прошетале центром Сокобање. Након тога, у амфитеатру испред Туристичке организације додељени су пехари и признања најзаслужнијим учесницима и изабрана је принцеза Биљарица.

 

Ове године срећу да извуче коверту са ивањским цвећем и освоји титулу принцезе Биљарице имала је Јања Младеновић, враниловку је извукла Лана Јовановић освојивши место прве пратиље, док је друга пратиља ове године Наталија Николић која је извукла коверту са хајдучком травом.

Учесници биљоберских свечаности и ове године били су веома задовољни организацијом манифестације, али сматрају да је због лоших временских прилика било мање туриста и планинара него претходних година.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − five =