„Михољски сусрети” у Шарбановцу и Језеру

Друштво

И у Сокобањи ће се крајем лета и спочетка јесени заиграти коло у оквиру „Михољских сусрета села”, традиционалне манифестације која се већ четири године одржава у општинама широм Србије. То потврђује уговор који је јуче потписан у Палати Србије у Београду.

Са министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем уговор је потписала већница за туризам и културу Ана Милановић, наводи се на фејсбук страници Општине Сокобања. Овај документ подразумева подршку од пола милиона динара колико је Министарство определило за организовање ове манифестације у Сокобањи.

Најпре ће се коло вити у селу Шарбановцу у подножју Ртња 7. септембра, а две недеље касније, 21. септембра, фолклораши и остали поштоваоци традиције ће се сусрети у Језеру подно Озрена.

Фото: Министарство за бригу о селу

Ове године манифестација се одржава у 1775 села, наводи се на сајту Министарства за бригу о селу.

– Михољски сусрети села и ове године букте Србијом у 113 општина, од 1. јуна до 1. новембра. Посебну радост причиниће нам наши људи са Косова и Метохије који у Ораховцу организују своје сусрете – поручио је министар Кркобабић после потписивања уговора са представницима локалних самоуправа.

Циљ ове манифестације је, подсећају у сокобањској локалној самоуправи, промовисање традиције, обичаја и свих вредности које имају сеоске средине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + seventeen =