Стигла донација Министарства: Контејнери и канте за чистију Сокобању

Друштво

Екологија и заштита животне средине један су од приоритета Сокобање, а за његову реализацију локална самоуправа неретко добија финансијску подршку државних органа. Овог јутра на адресу Јавно комуналног предузећа „Напредак” које је задужено за чистоћу у општини стигла је нова донација из Министарства животне средине. Реч је о 40 контејнера од 1,1 кубика и 30 канти од 240 литара.

Ово ће значајно допринети да и околина Сокобање и популарна излетишта, буду чистији и уређенија, поручује први човек Сокобање Миодраг Николић, који је данашње активности започео на терену пријемом донације.

– Ми смо се ове године трудили да сами добавимо нове контејнере, да их заменимо у целој Сокобањи и да отпочнемо са системом рециклаже, али ово ће наравно много допринети да можемо да распоредимо више контејнера и ка излетиштима, ка удаљеним местима из бање како би сав тај отпад сакупили на време и иза наших туриста и грађана не би остало ништа на излетиштима и улицама – поручио је Николић.

Он подсећа да ово није прва оваква донација коју је Министарство заштите животне средине уручило Сокобањи.

– Министарство животне средине је по други пут дало овакву једну донацију Сокобањи.Прва је била пре две године када смо добили исто 50 контејнера и 20 канти – наводи први човек Сокобање.

Ресорно министарство, по Николићевим речима, предузећу „Напредак” ове године уручиће и један нов камион смећар.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

Фото: К. Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + sixteen =