Mia

Миа Милисављевић: Желим да освојим Вимблдон

Друштво

Миа Милисављевић из Сокобање, чланица Тениског клуба „Лапчевић” има само 12 година, али већ бележи успехе у тенису којим се бави од 2011. године. Она је првак региона Тениског савеза региона источне Србије у конкуренцији до 12 година. Када је у питању национална ранг листа, Миа тренутно заузима шесто место у конкуренцији од 109 играчица, њеног узраста, на нивоу целе државе.

Миа се такмичи и у конкуренцији са старијим девојчицама, до 14 година старости и на тој ранг листи заузима 41. место. Ове године стекла је право учешћа и на Европским „ЕТА” турнирима, који се играју од 12 година старости, и успела је да освоји неке поене и на тим такмичењима.

‒ ЕТА турнири су веома тешки, конкуренција је много већа, ту долазе тенисерке из целе Европе. То је за Мију нешто ново, другачији је систем и биће потребно времена да се привикне, али са друге стране искуство које ће стећи је драгоцено. Ми ћемо се трудити да она одигра што више тих Европских турнира јер су они веома корисни за неки даљи професионални развој ‒ каже Хелена Милисављевић, Мијина мајка и ПР менаџер.

Tenis Бављење спортом на овом нивоу подразумева велика одрицања и жртву. Поред тренинга и такмичења Миа иде у пети разред и одлична је ученица.

‒ Тренирам сваког дана по три сата, након тренинга учим и завршавам школске обавезе. Немам пуно времена да се виђам са другарицама. Док траје школска година немам слободног времена, сада на распусту када завршим тренинге имам мало времена за дружење са пријатељима. Ништа ми није тешко, волим тенис и имам жељу да освојим Вимблдон ‒ каже Миа Милисављевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 15 =