Председница Женске мреже и потпредседник Националног савета Рома посетили Сокобању

Друштво

Састанак председника општине Сокобања Миодрага Николића са председницом Женске мреже Србије у Нишу Татјаном Миленковић, потпредседником Националног савета Рома Србије Игором Пауновићем и њиховим тимом у вези са будућом сарадњом и заједничким активностима на територији општине Сокобања, одржан је јуче у Сокобањи.

Ово је званична посета Сокобањи током које су делегати обишли терен, а након чега су разматрана социјална питања, као и питања из области екологије, образовања и културе.

Након састанка и обиласка делегати ових организација донели су закључак да је стање на терену позитивније у односу на многе заједнице које су обишли, али и то да има простора за унапређење квалитета живота наведених категорија.

Миленковић је истакла да је идеја да се у рад организације, чији је циљ оснаживање жена, укључе и удружења грађана и остале заинтересоване организације, како би се формирала база за повезивање и сарадњу.

Тенденција Женске мреже Србије јесте да постане кровна организација која ће бити подршка женама да унапреде своје знање, искуство и положај у друштву, што би знатно олакшало пут женама да, уз одговарање својим редовним породичним изазовима и задацима, унапреде и свој образовни, професионални и културни ниво живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 13 =