У Јошаници почела са радом пошта у новим просторијама

Друштво

Јуче је у новим просторијама у Јошаници почела са радом пошта. Наиме, ово село је и раније имало пошту која је била смештена у приватном објекту, тако да је морала бити измештена. Захваљујући заједничком ангоажовању ЈП „Пошта Србије”, МЗ Јошаница” и локалне самоуправе нове просторије су сређене и пошта је смештена у згради Дома културе. Пошта ће у почетку радити три дана у недељи: понедељком, средом и петком од 10 до 12 часова, а убрзо ће почети да ради и пет дана седмично, рекла је Оливера Чебић Вељковић председница МЗ Јошаница.

− Пошта је изгубила просторије у којима је била, а ми смо се у сарадњи са локалном самоуправом и са ЈП „Пошта” договорили, с обзиром да у Дому културе има сасвим довољно места, да им уступимо једну просторију на коришћење тако да и и надаље имамо пошту у селу. Нама је пошта веома битна јер овде живе углавном старији људи којима је она потребна и успели смо у тој нашој намери и ја сам пресрећна. Драго ми је да су и представници поште и локалне самоуправе дошли на званично отварање − рекла је Ћебић Вељковић.

Председник Општине Сокобања Миодраг Николић, каже да ће се локална самоуправа потрудити да у наредном периоду у свим месним заједницама где за то постоји могућност отворити или уговорне или систем мобилних пошти, о чему је већ разговарао са Зораном Ђорђевићем, директором ЈП „Пошта Србије”. Николић додаје да је пре свега у плану отварање уговорне поште у Читлуку и у Врмџи, где је и раније постојала.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − four =