Mia

Mia Milisavljević: Želim da osvojim Vimbldon

Društvo

Mia Milisavljević iz Sokobanje, članica Teniskog kluba „Lapčević” ima samo 12 godina, ali već beleži uspehe u tenisu kojim se bavi od 2011. godine. Ona je prvak regiona Teniskog saveza regiona istočne Srbije u konkurenciji do 12 godina. Kada je u pitanju nacionalna rang lista, Mia trenutno zauzima šesto mesto u konkurenciji od 109 igračica, njenog uzrasta, na nivou cele države.

Mia se takmiči i u konkurenciji sa starijim devojčicama, do 14 godina starosti i na toj rang listi zauzima 41. mesto. Ove godine stekla je pravo učešća i na Evropskim „ETA” turnirima, koji se igraju od 12 godina starosti, i uspela je da osvoji neke poene i na tim takmičenjima.

‒ ETA turniri su veoma teški, konkurencija je mnogo veća, tu dolaze teniserke iz cele Evrope. To je za Miju nešto novo, drugačiji je sistem i biće potrebno vremena da se privikne, ali sa druge strane iskustvo koje će steći je dragoceno. Mi ćemo se truditi da ona odigra što više tih Evropskih turnira jer su oni veoma korisni za neki dalji profesionalni razvoj ‒ kaže Helena Milisavljević, Mijina majka i PR menadžer.

Tenis Bavljenje sportom na ovom nivou podrazumeva velika odricanja i žrtvu. Pored treninga i takmičenja Mia ide u peti razred i odlična je učenica.

‒ Treniram svakog dana po tri sata, nakon treninga učim i završavam školske obaveze. Nemam puno vremena da se viđam sa drugaricama. Dok traje školska godina nemam slobodnog vremena, sada na raspustu kada završim treninge imam malo vremena za druženje sa prijateljima. Ništa mi nije teško, volim tenis i imam želju da osvojim Vimbldon ‒ kaže Mia Milisavljević.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + twenty =